Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Η έλλειψη φίλτρων θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην υγεία των νεφροπαθών.

Μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στους 12000 περίπου νεφροπαθείς, λόγω της επερχόμενης έλλειψης φίλτρων που  είναι απαραίτητα για την αιμοκάθαρση των. Η  έλλειψη τους θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία τους,  για τη ζωή τους.
Μέχρι  πριν ένα χρόνο περίπου, η προμήθεια των φίλτρων γινόταν κανονικά. Σήμερα υπάρχει πρόβλημα, διότι οι Εταιρείες που τα κατασκευάζουν, πιέζουν τους Έλληνες εισαγωγείς να πληρώνουν μετρητά για να εισάγουν τα υλικά αυτά.

Τα Νοσοκομεία όμως, δεν εξοφλούν τους προμηθευτές, γι αυτό επικρατεί ένας φαύλος κύκλος και ο  Αύγουστος πιθανόν να είναι ένας μήνας που δε θα υπάρχουν καθόλου φίλτρα.
Ήδη τα Νοσοκομεία έχουν αρχίσει, όταν τελειώνει ένα είδος φίλτρου να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο, γιατί ο κάθε ασθενής έχει δική του κατηγορία φίλτρου και όταν χρησιμοποιεί φίλτρο που δεν είναι συμβατό με τον οργανισμό του, τον απορυθμίζει, του ανεβάζει ξαφνικά πολύ ψηλά την  πίεση και γενικά του δημιουργεί προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη υγεία του.
Επειδή πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, επιβάλλεται το ταχύτερο να δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ,  ώστε να πληρωθούν Κλινικές και Νοσοκομεία προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην προμήθεια φίλτρων και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των νεφροπαθών.
Μετά ταύτα ερωτώνται οι  αρμόδιοι Υπουργοί:
Θα  χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ ώστε να δοθούν χρήματα σε Κλινικές και Νοσοκομεία για την αγορά φίλτρων, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την υγεία των νεφροπαθών, για να μην έχουμε απώλεια ζωής ανθρώπων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου