Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: Επίκαιρη ερώτηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη.
Στο κείμενο της ερώτησης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρει ότι, με βάση το Μνημόνιο, πέρα από το ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καταργηθούν και όλες οι φορολογικές ελαφρύνσεις των νησιωτών που ζουν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3100 κατοίκους.

Η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημειώνει, ακόμη, ότι από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου, έχουν καταπατηθεί όλες οι αρχές του Ελληνικού Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και, με δεδομένο ότι ο κ. Στουρνάρας έχει μιλήσει για πιστή εφαρμογή των όρων του Μνημονίου, τίθεται το ερώτημα αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και αν ναι, αν έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων μιας τέτοιας απόφασης.
«Κάποιοι πριν τις εκλογές, επικαλέστηκαν το Σύνταγμά μας και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για να πείσουν τους νησιώτες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και να υφαρπάξουν την ψήφο τους, κατηγορώντας όλους εμάς που, εγκαίρως, είχαμε προειδοποιήσει για αυτό το ενδεχόμενο, ως λαϊκιστές», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη και συνέχισε «όμως, ξεκάθαρα έχει αποδειχτεί ότι εντός του Μνημονίου ούτε το Σύνταγμα μας, αλλά ούτε και το Ευρωπαϊκό δίκαιο ισχύει. Εύχομαι ο αρμόδιος Υπουργός να έχει αντιληφθεί ότι το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας είναι ζήτημα επιβίωσης των τοπικών πληθυσμών, που, άλλωστε, αποτελούν και τους θεματοφύλακες της εξωτερικής μας πολιτικής στο Αιγαίο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου