Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ  ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΟΙΡΑΣ

 Γεννηθείς το 1969, μεγαλωμένος στον Πειραιά.

Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς. Κάτοχος Bachelor Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (New York University) και Master στην Πολιτική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (University of Essex). 

Την περίοδο 1992-2002 είχε εργαστεί ως αρχισυντάκτης πολιτικού στην ημερήσια εφημερίδα «Πρωϊνή» Νέας Υόρκης και αργότερα ως διευθυντής του γραφείου της στην Αθήνα, ως πολιτικός συντάκτης-αναλυτής στην Εθνική Ελληνική Τηλεόραση (NGTV) Αμερικής, στο περιοδικό «Εσείς», στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και στον τηλεοπτικό σταθμό Tempo. Επίσης έκανε δύο χρόνια πλήρους θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Ανάλυσης, Στρατηγικής και Επικοινωνίας, συνεργαζόμενος με εταιρείες, πολιτικούς-αυτοδιοικητικούς φορείς και πρόσωπα.

Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2006 και Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος την περίοδο 2006-2009, με διαρκή παρουσία ως απεσταλμένος-εκπρόσωπος στο Πολιτικό Γραφείο και σε ομάδες εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης, καθώς και σε επαφές και ανταλλαγές με ξένα κόμματα, κυβερνήσεις και οργανισμούς.

Πρόεδρος Ελλήνων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης επί δύο θητείες, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων της μείζονος περιοχής Νέας Υόρκης, εθελοντής στην επιτροπή Justice for Cyprus της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα και αργότερα, στην Anti-Nazi League της Μεγάλης Βρετανίας.

Παντρεμένος, πατέρας δύο μικρών αγοριών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Παλαιόστανη Πιερίας το 1959 από αγρότες καπνοπαραγωγούς γονείς.

Τελείωσε Λύκειο στον Κολινδρό Πιερίας και εισήχθη στη Σχολή Ικάρων από όπου αποφοίτησε το 1981 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού  Ιπταμένου και τοποθετήθηκε σε πολεμική Μοίρα αεροσκαφών στη Λάρισα.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Πολεμική Αεροπορία έχει περίπου 4000 ώρες πτήσεων, κυρίως με αεροσκάφη Α-7 και F-16. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ), έχει παρακολουθήσει όλα τα σχολεία της ειδικότητας καθώς επίσης και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος σε πολλές αποστολές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και ήταν από τους πρώτους Έλληνες πιλότους που εκπαιδεύτηκαν στην Αμερική το 1993 στον εναέριο ανεφοδιασμό.

Διετέλεσε Διοικητής της 336 Πολεμικής Μοίρας αεροσκαφών Α-7, Διοικητής της 110ΠΜ (της μεγαλύτερης Πολεμικής Πτέρυγας Μάχης της χώρας), Διευθυντής Ασφαλείας πτήσεων στο ΑΤΑ, καθώς επίσης και υπασπιστής υπουργών Εθνικής Άμυνας.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε διεθνή Νατοϊκά και Ευρωπαϊκά θέματα καθώς ήταν στον πυρήνα οργάνωσης του Νατοϊκού Στρατηγείου στον Τίρναβο J.C.S.C και προϊστάμενος του τμήματος πληροφοριών υπεύθυνος για θέματα χωρών Βαλκανικής στο Ευρωπαϊκό Επιτελείο Άμυνας (EUMS) στις Βρυξέλλες.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού του Κέντρου Μελετών Στρατηγικής και Διπλωματίας Centre d’ Etudes Diplomatiques et Strategiques (C.E.D.S).

Αποστρατεύθηκε το Μάρτιο του 2011 με το βαθμό του Υποπτεράρχου.

Παντρεμένος, με δύο κόρες που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μιλά την αγγλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου