Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο  Βουλευτής Αχαΐας  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Νταβρής  στην ομιλία του κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : 
«Ο κ. Σαμαράς κάθε φορά μας λέει μια καινούργια αλήθεια η οποία καταργεί την προηγούμενη.  Θα  ήθελα να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους, ότι όσο ανεβαίνω σε αυτό το βήμα θα λέω αλήθειες. Σε αυτή τη γραμμή θέλω να πω τα εξής: Πιστεύει κανείς ότι ακολουθώντας το μνημόνιο θα βγούμε από την κρίση και η παραμονή στο  ευρώ και την Ευρώπη θα επιτευχθεί; Με το μνημόνιο και με ύφεση που ξεπερνά το 10% θα παραμείνουμε στην Ευρώπη;

Ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις ειδημόνων ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει, πως θα επιτευχθεί ο στόχος;
 
Η αλήθεια είναι ότι με το μνημόνιο δεν πάμε πουθενά. Ο βέβαιος δρόμος για να βγούμε από την Ευρώπη-το έλεγα και προεκλογικά- και για να φύγουμε από το ευρώ, είναι να ακολουθούμε τη συνταγή του μνημονίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε εθνική συστράτευση για να ανασυγκροτηθούμε και να σωθεί η χώρα.

Με διαλυμένο τον κοινωνικό ιστό δεν υφίσταται εθνική ισχύς. Καλά είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα, καλά είναι τα αεροπλάνα, καλά είναι τα άρματα, υπό μια προϋπόθεση: να υπάρχει κοινωνικός ιστός. Με το μνημόνιο, αυτό είναι τελειωμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου