Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουΐκ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης : 
«Ο πρόεδρος του Κινήματος και όλοι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε πει ότι  μετεκλογικά  οτιδήποτε έχει να κάνει με θετικές κατευθύνσεις, με ρεαλιστικές κατευθύνσεις , με πράγματα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα εμείς θα σταθούμε δίπλα. Και ακούσαμε για τα θέματα της ΑΟΖ και λέμε προχωρήστε,   αλλά με χρονοδιάγραμμα.

Ακούω τον υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι θα φτιάξει μια διεθνή επιτροπή  για να καθορίσουμε το νέο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής. Και μένω εμβρόντητος, δηλαδή θα φωνάξουμε την παρέα , θα φωνάξουμε τους ξένους για να μας πουν πως εμείς θα πορευτούμε στην εξωτερική πολιτική;

Ο υπουργός του πρωθυπουργού που για την ονομασία μιας λέξης γκρέμισε το 1993 μια κυβέρνηση μας μίλησε χθες για σύνθετη ονομασία. Δεν θα κάνουμε πίσω σε σχέση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά και  θυμάμαι πολύ καλά τι έλεγα στις συνεντεύξεις μου. Η Μακεδονία είναι ελληνική, η Μακεδονία είναι μια, δεν την εκχωρούμε στα Σκόπια, Βαρντάσκα για εμάς κι αν θέλουν, η σύνθετη ονομασία στο συρτάρι του κ. Αβραμόπουλου.

Δεν άκουσα  κουβέντα για Θράκη, δεν άκουσα κουβέντα για το Προξενείο Κομοτηνής. Δεν άκουσα κουβέντα για τις βόλτες του Γκρίζου Λύκου, δεν άκουσα κουβέντα για τις συμπεριφορές του τουρκικού παράγοντα , ακόμη και σε βάρος ελληνίδων όπως η ηρωική  δασκάλα η Χαρά η Νικοπούλου η οποία από φέτος θα είναι ξανά εκεί. Δεν ακούστηκε κουβέντα που τα μνημόνια έκλεισαν στην Κομοτηνή την ελληνική βιβλιοθήκη την ώρα που την επόμενη ημέρα άνοιγε βιβλιοθήκη τουρκικής γλώσσας.    Ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καράογλου  θα πρέπει να συγχαρούν ιδιαίτερα τον «σκιώδη υπουργό» , το κ. Χατζηοσμάν ο οποίος ανέλαβε «σκιώδης υπουργός»  Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα της Θράκης, είναι μια από τις «καλύτερες» κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν είπε κουβέντα  για κάτι το αυτονόητο, για την ψήφο που τη γυρεύουν δεκαετίες οι ομογενείς και κανείς δεν τους τη δίνει. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμεύονται, θα φέρουμε πρόταση νόμου. Πρέπει το θέμα της ψήφου των ομογενών  να λυθεί εδώ και τώρα.

Κύπρος . Ακούσατε στη Βουλή να καταδικάζεται ο τουρκοκυπριακός παράγοντας ο όποιος λοιδόρησε   την κυπριακή προεδρία το πρώτο εξάμηνο; Ακούσατε τον υπουργό των Εξωτερικών , αν και όφειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να το κάνει, να δώσει απάντηση στον κ. Κάμερον ο οποίος λοιδόρησε τους έλληνες με τη  γνωστή δήλωσή του πριν λίγες ημέρες . Τι θα τον πείραζε τον κ. Σαμαρά να πάρει τηλέφωνο τον κ. Κάμερον και να του πει «μην προσβάλεις έτσι ένα ολόκληρο λαό» .

Στο κάτω κάτω κύριε Πρωθυπουργέ δεν σας κρατάνε σακούλες της    Siemens από πλευράς Αγγλίας . Για την κυρία Μέρκελ το καταλαβαίνω, για τον Καμερον γιατί; 

Έχουμε το σούπερ μάρκετ ΑΒ μπροστά μας. Δεν αναφέρομαι στο γνωστό, αναφέρομαι στο σούπερ μάρκετ Αντώνης Βαγγέλης με ολίγον Φώτης. Όπου στα ράφια έχουν μπει διάφορα για εκποίηση: ΔΕΗ, ενέργεια , λιμάνια, νερά , δημόσια ακίνητη περιουσία,  μαρίνες ήδη δώσαμε τη Μαρίνα της Μυτιλήνης  στον Τούρκο.

Ο κ. Στουρνάρας εχθές  δεν θύμιζε  στην ομιλία του υπουργό Οικονομικών,  θύμιζε ένα διευθυντή πωλήσεων πολυεθνικής εταιρίας ο οποίος έφθασε να μιλήσει και κανείς δεν αντέδρασε, για ενοικίαση περιφερειακών νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Είμαστε είκοσι βουλευτές σας διαβεβαιώνω κύριοι της συγκυβέρνησης ότι θα πολεμήσουμε σαν διακόσιοι. Σαν διακόσιοι στη Βουλή ,αλλά  σαν πολλά εκατομμύρια έξω μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουμε τη μάχη, θα είμαστε τα κακά παιδιά, θα είμαστε το αντίπαλο σας δέος. Η Ελλάδα δεν εκχωρείται, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα την πάρουν πίσω την Ελλάδα μια που εσείς τη δίνετε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου