Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Δραματική έκκληση για άμεση χρηματοδότηση, ώστε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία, απηύθυναν στην κυβέρνηση τοπικοί αρμόδιοι, μέσω της  βουλευτού Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκας Ιατρίδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, στο πλαίσιο περιοδείας της στο νησί.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλλιας και το μέλος του δ.σ. του Νοσοκομείου Δ. Διαμαντάρας, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων εκπροσωπήθηκε από τους  κ.κ. Μαρούλη και Γκουτίδη.
Εμφανώς αγανακτισμένοι, οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν στην κ. Ιατρίδη τα μείζονα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ανεπάρκεια χρημάτων και που οδηγούν το νοσηλευτικό ίδρυμα σε λουκέτο με γοργό ρυθμό.
Μετά το πέρας της συνάντησης η βουλευτής τόνισε:
«Καθημερινά, οι έλληνες ασθενείς έχουν στη διάθεσή τους λιγότερες μονάδες εξυπηρέτησης διότι, εκτός από την ασθένεια, οι άνθρωποι αυτοί έχουν να παλέψουν με τις «εκπτώσεις» που κάνουν τα νοσοκομεία στις παροχές υγείας.

Στη μονάδα της Λέρου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υγειονομικό υλικό.
Η σίτιση είναι δραματική και τα αποθέματα καυσίμων έχουν εκλείψει. Και παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Εδώ και ένα μήνα έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.
Η μετεξέλιξη του συγκεκριμένου ιδρύματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Είναι γνωστό ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων πανελλαδικά  κάνουν τα πάντα, παρ’ όλα αυτά, ενάμισι μήνα μετά, η πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης φροντίζει μόνο να καλύψει τα υπεσχημένα προς την Τρόικα.
Τα νοσοκομεία της περιφέρειας και το σύστημα υγείας είναι ακόμα ένας στόχος προς κατάρριψη, αφού με τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, θα μετατραπούν σε απλά κέντρα υγείας.»
Στη συνέχεια της περιοδείας της, η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνοδευόμενη από το δήμαρχο Λέρου, επισκέφθηκε την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.

Με το διοικητή της Αστυνομίας συζήτησαν το θέμα της παντελούς υποστελέχωσης σε προσωπικό, ενώ με το Λιμενάρχη ανέλυσαν την αδυναμία που υπάρχει πλέον όσον αφορά τη συντήρηση των σκαφών και τις τεράστιες περικοπές στο Λιμενικό Σώμα.

Η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε  το λιμάνι της Λέρου να χαρακτηρισθεί ως πύλη εισόδου της χώρας, όπως της ζητήθηκε.
Η κ. Ιατρίδη συναντήθηκε και με τα τοπικά στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου ενημερώθηκε για τα  ζητήματα που  απασχολούν τοπικά το Κίνημα, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Τέλος, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες του νησιού, στο καλοκαιρινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώθηκε στον Πλάτανο. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η βουλευτής θα επισκεφθεί το νησί της Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου