Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

«Μιλώντας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή ένα μήνα πριν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης είχε πει τα εξής:

«Μετά το πέρας της αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού και θα βασιστεί σε αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Κάθε άλλη συζήτηση που γίνεται ή ακούγεται για μείωση προσωπικού και μάλιστα 130.000 ή για εφεδρεία είναι αυθαίρετη και αβάσιμη. Δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα μας. Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου».

Την ίδια τοποθέτηση περί «αυθαιρεσίας και αβασιμότητας», είχε κάνει ο κ. Μανιτάκης και σε ερώτηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή στις 10 Ιουλίου.
Μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, με αντικείμενο το πακέτο των 11,5 δις, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα πάρει μορφή το μέτρο της εφεδρείας, ο κ. Μανιτάκης απάντησε:
 «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις περιπτώσεις και όλες τις δυνατότητες».
Η αυτοαναίρεση των λεγομένων του κ. Μανιτάκη είναι ενδεικτική του γενικότερου πνεύματος, της διάθεσης και του επιπέδου πολιτικής αξιοπιστίας της συγκυβέρνησης των προθύμων του Μνημονίου, στην οποία ηγείται ο κ. Σαμαράς.

Είναι δυνατόν να εμπιστευθούν οι πολίτες μία κυβέρνηση που άλλα σκέφτεται, άλλα λέει και άλλα μεθοδεύει, παίζοντας ανήθικα πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη μιας κοινωνίας που υποφέρει μέσα στην ύφεση και στην ανεργία και αγωνιά για το αύριο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου