Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ». Το «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καλύπτει έναν μεγάλο αριθμό ασθενών από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, μια περιοχή με αυξημένα εργατικά ατυχήματα, με καρκινοπάθειες λόγω της σφοδρής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, μια περιοχή στην οποία έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, λόγω της έλλειψης γιατρών.  Παρόλα αυτά,  το νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό στις βασικές ειδικότητες με αποτέλεσμα να  προκαλούνται δυσλειτουργίες στο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους της περιοχής και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την  ζωή των ασθενών.

    Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι τα εξής:

1.    Αδυναμία λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής σε μηνιαία βάση με κινδύνους σοβαρούς στην ζωή των παιδιών δεδομένου ότι σήμερα υπηρετούν δύο (2) μόνιμοι παιδίατροι ενώ η θητεία της μοναδικής επικουρικής γιατρού έληξε στις 21-7-2012. Επίσης η παιδιατρική κλινική εξυπηρετεί και την μαιευτική στην οποία πραγματοποιείται ένας αξιοσημείωτος αριθμός τοκετών που δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν.
2.    Η οριακή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και το σοβαρό πρόβλημα που θα υπάρξει στην  κάλυψη των εφημεριών καθώς η  θητεία της επικουρικής γιατρού έληξε  στις 12 Ιουλίου 2012.
3.    Η οριακή λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής καθώς αυτή την στιγμή υπηρετεί μόνο ο Διευθυντής ιατρός της κλινικής ο οποίος σηκώνει το βάρος  μεγάλου αριθμού επεμβάσεων.
4.    Το γεγονός ότι η μια θέση Παθολογίας που προκηρύχθηκε από το ΥΥΚΑ 31-5-2012 με Υπ’ αριθμ. Υ10α /Γ.Π.οικ. 55924 απέβη άγονη και πρέπει να επαναπροκηρυχθεί.
5.    Παρόλο που προκηρύχτηκε η  θέση της Εντατικολόγου και εκδόθηκε η απόφαση διορισμού της, η γιατρός  δεν προσήλθε να αναλάβει καθήκοντα και η θέση πρέπει να επαναπροκηρυχθεί.

     Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Προτίθεστε να προβείτε στην άμεση και κατ’ εξαίρεση προκήρυξη επικουρικών γιατρών των ειδικοτήτων: ενός Παιδιάτρου, ενός ΩΡΛ ,ενός Καρδιολόγου, ενός Παθολογοανατόμου, όπως απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επισυναπτόμενο  απόσπασμα πρακτικών της 12ης/27-6-2012 συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης –Πτολεμαΐδας;
2.    Θα πρoβείτε στις αναγκαίες επαναπροκηρύξεις των δύο εγκεκριμένων θέσεων Παθολογίας και Εντατικολογίας;
3.    Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ως την οριστική και πλήρη επάνδρωση του νοσοκομείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου