Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 η διήμερη επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Φωκίδα που είχε επίκεντρο τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αγίους Πάντες (Γαλαξίδι).

Ο Τέρενς Κουίκ στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων είχε πολύωρη συνομιλία με το κ. Νίκο Φουσέκη, Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Δελφοί-Άμφισσα-Ιτέα-Γαλαξίδι η οποία περιστράφηκε κυρίως στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη δραματική περικοπή των κονδυλίων λόγω των Μνημονίων.
Στις εκδηλώσεις με κυριότερη τη «Γιορτή του Καλαμαριού», τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσφώνησαν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Αγίων Πάντων» Νίκος Μεταξάς και ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία τόσο στον ίδιο στη νέα βουλευτική του πορεία, όσο και στο κοινοβουλευτικό έργο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου κατάγεται από το Γαλαξίδι ενώ η σύζυγος του Τέρενς Κουίκ από τους Άγιους Πάντες.

Λίγο πριν την επιστροφή του στην Αθήνα, προκειμένου να αναχωρήσει αεροπορικώς για τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Σάμο, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:«Με το Δήμαρχο κ. Νίκο Φουσέκη μιλήσαμε πολλή ώρα για τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Καλλικράτης σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τα Μνημόνια στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλάμε για οικονομική ισοπέδωση των Δήμων.

Πληροφορήθηκα ότι η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά θα αποδώσει τον επόμενο μήνα μόνο το 40% των κονδυλίων που αναλογούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτά μάλιστα, στην παρούσα φάση, πετσοκομμένα κατά 29%, που σημαίνει ότι το τελικό ποσό που θα εισπράξουν θα είναι το 28% των χρημάτων που δικαιούνται.
Υπενθυμίζω ότι ο Τομεάρχης Εσωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Κουράκος είχε πρόσφατα επισκεφθεί τον αρμόδιο Υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη, θέτοντας επί τάπητος το τεράστιο ζήτημα της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής που «σκοτώνει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ενημέρωσα ήδη τηλεφωνικά το συνάδελφο για τα όσα κατέγραψα στη Φωκίδα προκειμένου να τα συμπεριλάβει στο φάκελο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει ανοίξει και επεξεργάζεται κοινοβουλευτικά.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι των Αγίων Πάντων» Νίκο Μεταξά που με πολύ προσωπικό κόπο και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά αυτές τις πολύ ανθρώπινες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε ένα πανέμορφο τόπο, που κρατούν όρθια παραδόσεις, ήθη και έθιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου