Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΔΙΩΤΙΔΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Ο  αγροτικός  κόσμος  να  βροντοφωνάξει !
Η δημόσια περιουσία και ο εθνικός πλούτος της χώρας να γυρίσει πίσω στον ιδιοκτήτη  λαό του. Η πράξη πώλησης μέσα σε μια νύχτα της Αγροτικής τράπεζας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πριν από 83 χρόνια ιδρύθηκε η Αγροτική τράπεζα  ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινωφελούς χαρακτήρα, με κύριο σκοπό την αποκλειστική χρηματοδότηση και  με ευνοϊκούς όρους του Αγροτικού Τομέα για  την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης, με εφοδιασμό των παραγωγών με τα αναγκαία γεωργικά εφόδια φάρμακα, λιπάσματα κλπ.

Σήμερα η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας και  δεν πρέπει να κλείσει.

Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και ούτε  πρέπει να μείνει χωρίς την αναγκαία  χρηματοδότηση.

Τα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας κινδυνεύουν να οδηγήσουν τους αγρότες σε αφανισμό, δεν μπορούν να αγοράσουν πλέον oύτε τα απαραίτητα  φυτοφάρμακα και  λιπάσματα  oι εναπομείναντες αγρότες, με την  εκποίηση της  ΑΤΕ οι αγρότες θα χάσουν για πρώτη φορά την παραγωγική τους  γη.

Η αγροτική γη προσδίδει την ταυτότητα για τους  αγρότες, και  εξασφαλίζει την επαγγελματική ενασχόληση και εν τέλει την επιβίωση του εναπομείναντα αγροτικού πληθυσμού, όπου για πρώτη φορά κινδυνεύει να αλλάξει χέρια και χρήση.

Η ΑΤΕ  αποτελεί  εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι πρόθυμοι συγκυβερνήτες είναι υπόλογοι και οφείλουν να πράξουν τα αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου