Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 23 ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ

«Με έκπληξη διάβασα στον Τύπο πως παραμονή του Δεκαπενταύγουστου το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους-μέσω συμβάσεων παραχώρησης-όλων των δικαιωμάτων χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων.

Αυτό το Ταμείο έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει διαγωνισμούς προκειμένου να προχωρήσει στην επιλογή των ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι και θα αναλάβουν τη διαχείριση και εκμετάλλευση των λιμανιών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο, έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.

Καταγγέλλω την Κυβέρνηση για την παραχώρηση των παραπάνω λιμανιών σε ιδιώτες που εξυπηρετούν συμφέροντα και καθηλώνουν την τοπική ανάπτυξη της παραμελημένης περιφέρειας.
Ειδικότερα ως Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης αρνούμαι να δεχθώ την εκποίηση της Ελλάδας κομμάτι-κομμάτι και να βλέπω το λιμάνι της Αρετσούς, που έχει ταυτιστεί με το προσφυγικό στοιχείο της Καλαμαριάς και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης γενικότερα να ξεπουλιέται σε ξένους ιδιώτες.
Η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία. Θυμηθείτε τον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ έξω από την Τήνο.

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου ήταν και τότε.

Κι αυτή η απόφαση ένας «τορπιλισμός» είναι! Σε λίγο θα μας πάρουν τη θάλασσα και τον αέρα που αναπνέουμε, αν τους το επιτρέψουμε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου