Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ


Σε κατάσταση «οικονομικής ασφυξίας» βρίσκονται τα AEI και ΤΕΙ εξαιτίας και του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, όπως υποστηρίζουν οι πρόεδροί τους. Τα παραπάνω ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στη σύνοδο των προέδρων των ιδρυμάτων ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Δυσλειτουργίες παρατηρούνται και λόγω του νέου νόμου. Συγχρόνως, οι πρόεδροι των ΤΕΙ έθεσαν και σειρά θεσμικών αιτημάτων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν μειωθούν οι συμβασιούχοι καθηγητές τους -όπως έχει ανακοινωθεί- πολλά ιδρύματα θα έχουν πρόσθετο πρόβλημα λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, με κινητοποιήσεις προειδοποιούν καθηγητές των Πανεπιστημίων, λόγω των φημολογούμενων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.
 Μια τέτοια βάναυση και εξουθενωτική μείωση θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο τις ήδη ανεπίτρεπτα χαμηλές αποδοχές των πανεπιστημιακών δασκάλων . Υπενθυμίζουμε με έμφαση ότι αυτή η μείωση αποτελεί προκλητική διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων των κυβερνητικών εταίρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου