Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική» η υπουργός Τουρισμού επισημαίνει την «απαίτηση για άμεση αντίδραση» για αναστροφή του αρνητικού κλίματος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον περιορισμό των απωλειών στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με στοχευμένες ενέργειες σε προβολή και δημόσιες σχέσεις. Ερωτώμενη ωστόσο από το δημοσιογράφο για το θέμα μείωσης του τουριστικού ΦΠΑ, σε σύνδεση με τη σύμφωνη -ή μη- γνώμη της Τρόϊκας πάνω στο θέμα αυτό, αποφεύγει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και καταφεύγει σε γενικότητες.

Επισημαίνουμε στην υπουργό ότι δεν υπάρχει πιο άμεσο και αποτελεσματικό κίνητρο προσέλκυσης τουριστών, από τη ριζική μείωση της χρέωσης στο συνολικό τουριστικό πακέτο. Η γενναία πτώση των τιμών, είναι μάλιστα ένα νέο που ταξιδεύει εξαιρετικά γρήγορα και δεν απαιτεί ούτε στοχευμένες δράσεις προβολής, ούτε δημόσιες σχέσεις.

Γι’ αυτό το λόγο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε να πάει ο τουριστικός ΦΠΑ στο 5%! Μάλιστα, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη λήψη αυτού του μέτρου ανεξαρτήτως τι λέει η Τρόϊκα. Το γεγονός ότι δεν το έχει ήδη κάνει, έστω και στο ποσοστό του 13% το οποίο εξήγγειλε, δείχνει ακριβώς ότι η Τρόϊκα της το απαγορεύει. Επομένως, γίνεται απλά μία διαχείριση εντυπώσεων, εξ ου και η υπουργός δεν δίνει σαφή απάντηση.

Επισημαίνουμε επιπλέον, ότι σε αυτό το παιχνίδι ομηρείας και δεσμεύσεων που παίζουν οι κκ. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης με τους δανειστές μας, είναι αδιανόητο να συμπεριλαμβάνεται και η Τουριστική μας Βιομηχανία, η οποία ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι κύριος αιμοδότης της Οικονομίας και της Απασχόλησης.

Τέλος, προτείνουμε στην κυβέρνηση, έναν ολόκληρο μήνα μετά τις εκλογές, να αφήσει τις διαπιστώσεις και τα ευχολόγια στο θέμα του Τουρισμού, και να περάσει σε ουσιαστικές δράσεις που θα φέρουν άμεση, μετρήσιμη πρόοδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου