Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Χρυσούλα Γιαταγάνα στην ομιλία της τόνισε τα εξής:
«Οι πολίτες που με έστειλαν στο κοινοβούλιο μου έδωσαν μια εντολή: να αγωνιστώ  ώστε οι πολιτικοί που τους στέρησαν όχι μόνο το εισόδημα , αλλά κυρίως την αξιοπρέπειά τους να πάνε φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους.

Ως υπεύθυνη  του Τομέα Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξετάζω  το ενδεχόμενο να ζητήσω τη σύσταση Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 86 παράγραφος 3 του Συντάγματος για τη δίωξη και τιμωρία των μελών  των δυο προηγουμένων κυβερνήσεων που διέπραξαν  εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Αυτή τη στιγμή διενεργείται προκαταρτική εξέταση από τον  εισαγγελέα κ. Κορέα, για τα  CDS, η οποία εκκρεμεί περί τα δυο έτη .

Η καθυστέρηση οφείλεται στην απροθυμία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να δώσει τα στοιχεία για τη διακίνηση των κεφαλαίων για την εξαγορά των  CDS.

Τα στοιχεία δόθηκαν πρόσφατα μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Καμμένος.

Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης επιβάλλεται να περατωθεί τάχιστα.

Είναι βέβαιο ότι όταν  γίνει γνωστό το πόρισμα της έρευνας αυτής θα γελάσει κάθε «πικραμένου χείλι».

Ας ετοιμάζονται κάποιοι να φύγουν από τη χώρα όσο είναι καιρός γιατί όταν θα θελήσουν  να φύγουν με το ελικόπτερό τους μπορεί να έχει ξεμείνει η χώρα από βενζίνη.

Η ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τις υποθέσεις Siemens υπερβαίνει τα 4 δις ευρώ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν έτοιμη να υπογράψει εξώδικο συμβιβασμό με τη Siemens με καταβολή προς τη χώρα μας ποσού μόλις 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Προειδοποιώ ως Υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όποιος προχωρήσει στην υπογραφή αυτού του συμβιβασμού θα μας βρει μπροστά του.

Θα καταθέσω μήνυση εναντίον του για απιστία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου