Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ (ΜΙΚΑΣ) ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Η βουλευτής Δωδεκανήσου και Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι ο νέος Υπουργός έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, προκειμένου να διορθώσει τα ανεκδιήγητα πειράματα της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
Στο χρόνο που είχε, ο αρμόδιος Υπουργός, μόνο επιδερμικά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το ακτοπλοϊκό σύστημα στο σύνολο του.

Αντίθετα, η φράση του, ότι η προσπάθειά του Υπουργείου θα εστιαστεί στον εξορθολογισμό του θεσμικού πλαισίου, καθώς και του δικτύου με βάση τις πραγματικές ανάγκες προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.
Γιατί, πίσω από αυτή τη φράση, κρύβεται η γνωστή συνταγή του Μνημονίου, η περικοπή των δαπανών και άρα η συνακόλουθη περικοπή των πιστώσεων για τις άγονες γραμμές. Ειλικρινά, εύχομαι να διαψευστώ.
Αντίστοιχο προβληματισμό προκαλεί και η τοποθέτηση του κ. Υπουργού για την ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» και των κριτηρίων με τα οποία αυτό θα εφαρμοστεί, όταν είναι γνωστό ότι το κόστος εφαρμογής του εκτιμάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Πως θα διεκδικηθεί αυτό το ποσό, μένει να το δούμε στην πράξη.
Σε ό,τι αφορά τη λιμενική πολιτική και τις παραχωρήσεις δραστηριοτήτων των λιμανιών, επισημαίνουμε ότι, τουλάχιστον, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, παρά την κρίση, παραμένουν κερδοφόροι οργανισμοί με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης σε όλες τις δραστηριότητες, που θέλει να παραχωρήσει η κυβέρνηση. Είναι δεδομένο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παρακολουθήσουμε με προσοχή κάθε πρωτοβουλία του κ. Μουσουρούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου