Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«Τη στιγμή που ζητάμε επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, στις εφορίες οι οργανικές θέσεις που προβλέπονταν πριν τους νόμους των μνημονίων ήταν 15.372, ενώ σήμερα υπηρετούν μόνο 9826 εφοριακοί.

Τη στιγμή που ζητάμε λύσεις από το ΕΣΠΑ, υπάρχει καταγγελία ότι Dήμοι της Αθήνας έχουν υποβάλλει 260  φακέλους για ώριμα έργα και δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τους διαχειριστούν.

Άκουσα τον κύριο Βενιζέλο να μας λέει ότι μας κυνηγά η Εθνική ευθύνη. Θα συμφωνήσω. Αλλά ποια ευθύνη; Απέναντι στις δυνάμεις κατοχής και την εξουσία των αγορών ή την ευθύνη απέναντι σε έναν λαό που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει.

 Αναλογιστήκατε ποτέ τι σημαίνει να ζει κάποιος όχι κάτω από τα όρια της φτώχιας αλλά κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας;

Αναλογιστήκατε ποτέ τι σημαίνουν οι περίπου τρεις αυτοκτονίες την ημέρα σε συνανθρώπους μας;

Πως να τα βγάλει πέρα μια οικογένεια με ένα η δύο παιδιά, με μισθό τρόμου ενώ οι απαιτήσεις της αγοράς την ρίχνουν σε κατάθλιψη;

Πίσω από τις προτάσεις σας για κοινωνική Δικαιοσύνη, τις «στρατηγικές» για την ασφάλεια, την δήθεν καθολική υγειονομική προστασία και την καταπολέμηση της ακρίβειας,  κρύβεται  ο λαϊκισμός μιας αναχρονιστικής  πολιτικής που παραπαίει και προσπαθεί ματαίως να διατηρηθεί στη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου