Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 13-7-2012 με τους εκπροσώπους των έξι Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου , οι οποίοι συμμετέχουν στην  Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των έξι Ε.Α.Σ.  ζήτησαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τη στήριξη τους  ώστε :
   
-Να  τηρηθεί η  ιδρυτική πράξη της βιομηχανίας, η οποία προβλέπει τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ στους έξι  Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ,  εφόσον η τράπεζα αποφασίσει να πουλήσει το πακέτο των μετοχών της.

-Να διασφαλιστούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα  Π.Ο.Π. τα οποία παράγει η Δωδώνη και να στηριχθούν οι  κτηνοτρόφοι  της Ηπείρου. 

-Να συμμετέχουν στον διαγωνισμό   οι έξι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που είναι  στο μετοχολόγιο της Δωδώνη ΑΕ (ΕΑΣ Ιωαννίνων, Άρτας, Φιλιππιάδας, Πωγωνίου, Πρεβέζης, Θεσπρωτίας) με αντάλλαγμα  την εγγύηση των μετοχών που κατέχουν οι Ε.Α.Σ. και να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής εντός ενός έτους.

Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμεύθηκαν ότι:  Θα στηρίξουν τη συνέχιση του  συνεταιριστικού χαρακτήρα της Δωδώνης ΑΕ με συμμετοχή  αξιόπιστου στρατηγικού επενδυτή .

Θα στηριχθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου χωρίς εκπτώσεις, καθώς και η προσπάθεια ανάκλησης του διαγωνισμού που προωθεί η ΑΤΕ κατά παράβαση του καταστατικού, μέχρι οι έξι Ε.Α.Σ. να αναζητήσουν στρατηγικό επενδυτή.   

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη   ιδρύθηκε το 1963 από την ΑΤΕ η οποία κατέχει το 67,7% των μετοχών και τις έξι  Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, ενώ απασχολεί 150 μόνιμους εργαζόμενους και  250 εποχιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου