Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

«Ένα από τα πρώτα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση Σαμαρά είναι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της αναβλητικότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης που κυριαρχεί σταθερά εδώ και δεκαετίες.

Οι περικοπές της χρηματοδότησης που υπέστη η Αυτοδιοίκηση, την τελευταία διετία, συνέβαλλε στην όξυνση του προβλήματος.

Οι αντιδράσεις Αυτοδιοικητικών στελεχών όπως η αναφορά του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ζητώντας να διερευνήσει τις ευθύνες για το χρέος του ΕΣΔΝΑ ,όσο και η παραίτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας  είναι το προανάκρουσμα του επικείμενου αδιεξόδου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας των ΧΑΔΑ την 30η Ιουνίου, με πρόστιμο 3.000 € για κάθε χωματερή που συνεχίζει να λειτουργεί.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να προβεί άμεσα σε ενέργειες. Χρόνος για λόγια δεν υπάρχει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου