Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δήλωση Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Με αφορμή τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις στελεχών των κομμάτων της Συγκυβέρνησης σε σχέση με τους υπαλλήλους του Δημοσίου, η υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και 15 ημέρες παρακολουθούμε το τρομολαγνικό σόου της συγκυβέρνησης. Τα κόμματα της τρόικας του εσωτερικού μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τις προγραμματικές εμφανίζονται να «αγωνιούν» για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το ίδιο κακόγουστο σενάριο έγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να σπείρουν τον φόβο στη κοινωνία μέσω των γνωστών πια «150.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015». Και αυτό ενώ όπως έγινε γνωστό χθες, υπάρχει εδώ και έξι μήνες (!) μελέτη που συντάχθηκε κατ’ εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία προβλέπει την νομοτελειακή μείωση του συνολικού αριθμού κατά 177.000 άτομα ως το 2015 μέσα από συνταξιοδοτήσεις και λήξεις συμβάσεων έργου – ορισμένου χρόνου. Δηλαδή χωρίς καθόλου απολύσεις! Κι όμως τα ίδια κόμματα που συνυπέγραψαν το Μνημόνιο II μόλις πριν από λίγους μήνες, σήμερα το χρησιμοποιούν ως απειλή απ’ την οποία θέλουν να μας σώσουν...

Πρόκειται για μια κακοστημένη παράσταση τρόμου όπου τον ρόλο των δήθεν σωτήρων παίζουν τα κόμματα της Τρόικας του εσωτερικού.

Ελπίζουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτάκης δεν θα είναι απλός κομπάρσος σ’ αυτό το κακοπαιγμένο έργο που υποτιμά την νοημοσύνη των δημοσίων υπαλλήλων και προσπαθεί να καθυποτάξει την κοινωνία μας με τον φόβο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου