Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δήλωση Υπεύθυνου Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά για την καταβολή των φόρων σε εννέα δόσεις


«Είχαμε επισημάνει επανειλημμένα ότι οι μνημονιακές φορομπηχτικές πολιτικές θα οδηγούσαν την πλειοψηφία των ελλήνων φορολογουμένων σε αδυναμία πληρωμής φόρων.

Ήδη δυο στους τρείς φορολογουμένους καλούνται να πληρώσουν φέτος  κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ επιπλέον φόρους και αυτό είναι αδύνατο πλέον αφού το Μνημόνιο έχει οδηγήσει σε οικονομική αφαίμαξη τη μεσαία τάξη και τους  χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Οικονομικών δήθεν διευκόλυνση καταβολής των φόρων σε εννέα δόσεις θυμίζει τη γνωστή ρήση του λαού μας «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω μέλι».

Όμως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί να μετατραπεί σε σύγχρονο μουζίκο που θα ζει και θα δουλεύει προκειμένου απλά και μόνο να πληρώνει τους φόρους που έχει επιβάλλει η τρόικα.

Ας γνωρίζει λοιπόν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι για όσο διάστημα θα σπέρνει μνημονιακούς φόρους θα θερίζει κοινωνικές θύελλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου