Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Εκπληρώνοντας μία από τις βασικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν τη Δευτέρα (9 Ιουλίου 2012) πρόταση νόμου με τον οποίο καταργείται ο νόμος Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια.

Την πρόταση νόμου θα την υπογράφουν και οι είκοσι βουλευτές του κινήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο και θα κατατεθεί τη Δευτέρα το πρωί με το άνοιγμα των υπηρεσιών της Βουλής και με το τέλος της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Τα βασικότερα σημεία της πρότασης νόμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι:

Αυστηριοποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των διατάξεων περί απόκτησης ιθαγένειας και μάλιστα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νόμου Ραγκούση (3838/10).

        Κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Τροποποίηση του άρθρου 72 του νόμου 3886/2005 περί «εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».

        Εισαγωγή και νομοθέτηση για πρώτη φορά της έννοιας της ποσόστωσης επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας για απόκτηση τίτλου «νόμιμης διαμονής» και με τις προϋποθέσεις της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Στις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα εισάγονται μόνο όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια όπως προβλεπόταν πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος Ραγκούση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου