Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 324 ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ME TH SIEMENS


Με τις υπογραφές του συνόλου της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο αρμόδιος για τον τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης του υπουργείου Οικονομικών βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε, πρόταση νόμου με την οποία προβλέπεται η κατάργηση του άρθρου 324 του ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α/11-4-2012), που αφορά στην έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών    Siemens A.G. Siemens Α.Ε.

Όπως αναφέρει  μεταξύ άλλων η Πρόταση Νόμου :

«Στα χρόνια που πέρασαν  η γερμανική εταιρεία δημιούργησε σταδιακά  ένα τεράστιο δίκτυο επαφών μέσα στην ελληνική δημόσια διοίκηση και ένα σημαντικό  πλέγμα σχέσεων με κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς  με στόχο τη διαφθορά και τη  διάβρωση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.   Έτσι, με μίζες και λαδώματα, η γερμανική εταιρεία κέρδιζε με άνεση κάθε δημόσιο διαγωνισμό, που την ενδιέφερε, και αύξανε τόσο το  τζίρο της και τα κέρδη της όσο και την επιρροή της στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και αφού οι συνέπειές του εκτυλίχτηκαν και αναπτύχθηκαν τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα, συστάθηκε στη χώρα μας με τεράστια καθυστέρηση η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία ομοίως με πρωτοφανή κωλυσιεργία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της γερμανικής εταιρείας, η οποία διέφθειρε όλη την ελληνική δημόσια διοίκηση με μίζες και λαδώματα για να κερδίζει τους διαγωνισμούς, ανέρχονταν σε 2 δις ευρώ, κατά τους ελάχιστους υπολογισμούς.

Επιπλέον η γερμανική εταιρεία πρωτοστάτησε στον τομέα της και με δικές της πρωτοβουλίες δημιούργησε καρτέλ για τη χειραγώγηση της αγοράς και με εναρμονισμένες πρακτικές, κατά παράβαση του  Δικαίου της ΕΕ, πέτυχε το συντονισμό των τιμών με τις άλλες εταιρείες του κλάδου και εν γένει την ενιαία τιμολόγηση των διαφόρων ειδών και υλικών που προμήθευαν αυτή και οι ομοειδείς με αυτή εταιρείες τους οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα, το εγκριθέν  υπό του άρθρου 324 Ν. 4072/2012 Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού  είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό καθώς αντίκειται στην διάταξη της  παρ. 2 του άρθρου 106 του Συντάγματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου