Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩN ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΟΜΟ ΤΟΜΣΕΝ»

Ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτηση του  κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Star  Channel, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την αλλαγή του μήνα,   από την Τετάρτη 1η Αυγούστου, 1 εκατομμύριο έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, εκείνοι οι οποίοι επιβαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες, θα τεθούν αντιμέτωποι με τους εφοριακούς και τους εισαγγελείς.

Θα κινδυνεύουν  για ποσά από 5.000 ευρώ και πάνω να τους φορεθούν χειροπέδες, να οδηγηθούν στα δικαστήρια, να κλειστούν στις φυλακές, να υποθηκευθούν και να κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, από σπίτια μέχρι  οτιδήποτε άλλο έχουν και όλα αυτά διότι  η κυβέρνηση χωρίς αιδώ θα εφαρμόσει το «νόμο Τόμσεν».

Με λίγα λόγια η μνημονιακή κυβέρνηση δεν άντεξε  έναντι της τρόικας να επιβάλει αυτό που λέει  η κοινή λογική. Δηλαδή να διευκολυνθούν, οι μέχρι πριν δυο χρόνια έντιμοι φορολογούμενοι πολίτες,  με πληθώρα δόσεων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πει ότι οι δόσεις για την αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων πρέπει να είναι πάνω από 60, κοντά στις 100, όπως το ίδιο υποστηρίζουν και οι φοροτεχνικοί και οι εφοριακοί.

Δεν μπορούν συνεπώς, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, να αποδέχονται την «θεωρία Τόμσεν» και την «απειλή Τόμσεν», δηλαδή να εφαρμοστεί ο νόμος που εκείνος επέβαλλε τον Φεβρουάριο και οι Έλληνες πολίτες για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ ως φυσικά πρόσωπα, 75.000 ευρώ ως επιχειρηματίες, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με 60 δόσεις και από εκεί και πάνω μόνο με 24 δόσεις.

Αυτά οδηγούν το Έλληνα στη φυλακή και στην αυτοκτονία.

Εν πάση περιπτώσει μπορεί αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι πάνω από όλα προέχει το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και όχι των τοκογλύφων ;

Μπορεί να καταλάβει αυτό που λέει ο απλός λαός και που το λέει χρόνια τώρα,   «μάζευε και  ας είναι ρώγες» αντί να μαζεύει πτώματα που πέφτουν από τα μπαλκόνια ;»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου