Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

«Μετά από μια σειρά ανταλλαγές επισκέψεων με συναδέλφους της, οι οποίες ανέδειξαν μόνο ευχολόγια και αοριστίες, έφτασε η ώρα για την υπουργό Τουρισμού να πει κάτι συγκεκριμένο: ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φανεί συνεπής στη δέσμευσή της για μείωση του ΦΠΑ από 23% στο 13% εντός του 2012.
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έχει πάρει πίσω στην πράξη όλα όσα έχει πει προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, αλλά ελπίζαμε ότι ο Τουρισμός, ως κύρια οικονομική πηγή της χώρας, θα εξαιρείτο από τη μέγγενη της Τρόϊκα και της συγκυβέρνησης των προθύμων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επαναφέρουμε την πρότασή μας για μείωση του τουριστικού ΦΠΑ στο 5% ακόμη και σήμερα, ούτως ώστε να καταστεί ελκυστική η τιμή του συνολικού τουριστικού προϊόντος. Σε υποθέσεις τόσο μείζονος εθνικής σημασίας δεν είναι δυνατό να σταματούμε στις κόκκινες γραμμές που βάζουν οι δανειστές, ούτε η κ. Κεφαλογιάννη έχει το δικαίωμα να περιορίζεται στο ρόλο απολογητή της κυβερνητικής ασυνέπειας και ανακολουθίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου