Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ

«Ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει και αντιλαμβάνεται τον πραγματικό στόχο των δανειστών μας και των εγχώριων υποστηρικτών τους, που δεν είναι άλλος από το απροκάλυπτο ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της πατρίδας μας.
Για λίγα ψίχουλα, ούτε καν ένα κομμάτι ψωμί, ξεπουλιέται το Γκολφ Αφάντου. Εξηγείται έτσι, γιατί οι υποστηρικτές του Μνημονίου επιμένουν στρατηγικά στην απαξίωση της χώρας μας, στην κατάρρευση των δομών της νησιωτικής Ελλάδας.
Δίνεται μια χρυσοφόρα περιοχή, με ένα ευτελές τίμημα, προκειμένου να πληρωθεί, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ένα ελάχιστο μέρος του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με το ν.3986/2011.
Καμία ανάπτυξη δεν προβλέπεται για τους Ροδίτες, τους Δωδεκανήσιους και τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.
Αντίθετα, η περιοχή με την τεράστια παραλία της θα αποκλειστεί από τους κατοίκους και θα είναι προσβάσιμη μόνο σε όσους μπορέσουν να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα.
Με απλά λόγια, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώνει προκειμένου να έχει πρόσβαση στην ίδια του την περιουσία. Αυτό άλλωστε συμβαίνει ήδη με τα σπίτια μας, η υπερβολική φορολόγηση των οποίων, μαζί με τα χαράτσια και τις εισφορές, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.
Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι ο αγοραστής θα «αγοράσει» με τους δικούς του όρους το Γκολφ Αφάντου, με συνθήκες εργασίας που αυτός επιθυμεί.

Οι υποστηρικτές του Μνημονίου έχουν ψηφίσει όλους τους νόμους που χρειάζονται για να γίνει ευέλικτη η εργασία στην Ελλάδα με την παροχή «φιλοδωρήματος» αντί αξιοπρεπούς μισθού. Πολύ περισσότερο, όταν οι υποστηρικτές του Μνημονίου μιλούν ξεκάθαρα ακόμα και για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι το Γκολφ Αφάντου, όπως και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας, πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Αξιοποίηση με σωστό σχεδιασμό, με όραμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και, βέβαια, τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, των κατοίκων που δίνουν ζωή στον τόπο όπου βρίσκεται το κάθε περιουσιακό στοιχείο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου