Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Πριν την έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οφείλουμε να φέρουμε στο φως καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις στους Διαγωνισμούς δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της χώρας, για τις οποίες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συστηματικά κωφεύει παρότι ενημερώθηκε ακόμη και με εξώδικη επιστολή.

Το πρόγραμμα αφορά :

- εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.

- τυρί φέτα Προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.

- γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.

- ρύζι, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.

- ζυμαρικά, προϋπολογισμού 2,156 εκ. ευρώ)

Φέρεται λοιπόν να συμβαίνουν διαχρονικά συντονισμένες παθογένειες που πετυχαίνουν :

1. Μεθόδευση του διαγωνισμού ως προς το είδος προϊόντος. Για παράδειγμα για δεύτερη συνεχή χρονιά το Υπουργείο επέλεξε να προκηρύξει διαγωνισμό για προμήθεια γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, μια επιλογή που στόχο είχε και έχει να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και προϊόντα, καταστρατηγώντας τον ανταγωνισμό και αποκλείοντας τα προϊόντα της υπόλοιπης χώρας και άλλους φορείς.

2. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής φορέων στους διαγωνισμούς. Στα πλαίσια της ίδιας μεθόδευσης, το Υπουργείο και η διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αποκλείουν συστηματικά συμμετέχοντες φορείς, προκρίνοντας διαχρονικά συγκεκριμένες εταιρίες στο στάδιο των τεχνικών προσφορών, με συνέπεια να αποκλείονται για ανύπαρκτες αφορμές από το στάδιο των οικονομικών προσφορών όλοι oι άλλοι φορείς (εταιρίες και συνεταιριστικές οργανώσεις).

3. Διαχρονική καθυστέρηση στη διεξαγωγή των διαγωνισμών και της εκτέλεσης των προγραμμάτων. Το Υπουργείο και η διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συστηματικά καθυστερούν τη διεξαγωγή των διαγωνισμών κάθε χρόνο, με στόχο να καθοδηγούν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού υπό τη χρονική πίεση που μεθοδεύουν οι ίδιοι και υπό την απειλή ότι αν δεν εκτελεστεί το πρόγραμμα θα απολεσθούν οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση πως το πάρτυ τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου