Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:
«Είναι χρέος μου να αναφέρω τα βασικά προβλήματα της περιοχής μου και να εστιάσω στα σημαντικότερα. Ξεκινώντας από την υπανάπτυξη και την έλλειψη υποδομών μαζί με την ανεργία που μαστίζει τους ανθρώπους της περιφέρειας και προχωρώντας στην καθυστέρηση μεγάλων έργων υποδομής και ανυπαρξίας παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και σχολικών κτιρίων, νομίζω πως περιγράφω σε γενικές γραμμές την ήδη βαλτωμένη υπάρχουσα κατάσταση.

Επίσης, λόγω ειδικών καιρικών συνθηκών η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα το Κιλκίς, η ορεινή Χαλκιδική και όλος ο νομός Θεσσαλονίκης το χειμώνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν  επιπλέον και τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης μαζί με την άδικη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της μη καταβολής του χαρατσιού που υπέβαλλε η μνημονιακή κυβέρνηση. 

Θα ήθελα να σταθώ σε μια είδηση που μας δείχνει το μέγεθος της σύγχρονης αναίμακτης γενοκτονίας του Έθνους μας. Είναι ανατριχιαστικά τα τελευταία απογραφικά στοιχεία που δείχνουν μια Ελλάδα να έχει χάσει μέσα στη τελευταία δεκαετία ένα εκατομμύριο Έλληνες και είναι δημογραφικά η χειρότερη περίοδος από τη δεκαετία του ΄40.

Το σχέδιο εξόντωσης και αφανισμού των Ελλήνων άρχισε πριν πολλά χρόνια και ολοκληρώνεται στις μέρες μας. Δεν ξέρω τις επιβουλές και τις ευθύνες των έξωθεν παραγόντων αλλά κατηγορώ τους εγχώριους πολιτικούς  «ειδικά των κομμάτων εξουσίας» οι οποίοι ως σήμερα εθελοτυφλούν και τηρούν σιγή ιχθύος γι’ αυτό το μεγάλο Εθνικό θέμα.

Η εξαθλίωση που ζει ο Έλληνας σήμερα καθιστά τον θεσμό της οικογένειας αποτρεπτικό για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι προβληματισμένοι, δεν ρισκάρουν να τεκνοποιήσουν. Δυσκολεύονται να ζήσουν ακόμα και οι ίδιοι.

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό έπαψε να υποστηρίζεται από την πολιτεία η πολύτεκνη οικογένεια, ενώ η φυγή στο εξωτερικό νέων ανθρώπων προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, μας καθιστά μέρα με τη μέρα έθνος γερόντων. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ανεξέλεγκτη και σκόπιμη κατά τη γνώμη μου λαθρομετανάστευση θα μας καταστήσει σύντομα «μειονότητα» μέσα στην ίδια μας τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου