Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει Σχέδιο Νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Προειδοποιούμε: να μην το κάνει ο υπουργός Παιδείας πριν διασφαλίσει τα χαμένα κονδύλια από τα αποθεματικά των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που «κουρεύτηκαν» μαζί με τα ομόλογα.

Να μην το κάνει πριν προκαλέσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδεία, γιατί είναι κάτι στο οποίο πρέπει να ομονοήσουμε. Και βέβαια η κυβέρνηση να ξεχάσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος μετά από σαράντα ημέρες όπου η Βουλή κοιμάται. Είναι πρόκληση.

Ερ: Για τον αποκλεισμό της αθλήτριά μας ;

Απ. Εγώ λυπάμαι για την αθλήτρια και την προετοιμασία που είχε κάνει και λυπάμαι για την εικόνα που δίνει γενικότερα η Ελλάδα. Αν έπρεπε να αποκλειστεί η κυρία  Παπαχρήστου, υποθέτω πολύ πιο πριν δεν θα έπρεπε καν κάποιοι να έχουν σκεφτεί να καλέσουν τον κ. Ρουμελιώτη  για πρωθυπουργό της χώρας μετά τις δηλώσεις που έκανε για το Δ.Ν.Τ,  ότι μας πήγαν δηλαδή σε ένα σχέδιο που ήξεραν ότι θα αποτύχει.

Ερ. Ο ΟΠΑΠ προχωρά σε ανάθεση έργων που αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησής του και μάλιστα, δεσμεύεται ο οποιοσδήποτε μετέπειτα επενδυτής από αυτές τις συμφωνίες. Καταγγέλλονται  μάλιστα και αδιαφανείς διαδικασίες  τι σχολιάζετε;

Απ. Πάντα ο ΟΠΑΠ και η διαδικασία των στοιχημάτων ήταν εστία σκανδάλων και διαφωνιών του πολιτικού συστήματος, αλλά και διασπάθισης χρήματος.  
Πρώτα από όλα, η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε αυτά που αποκάλυψε χθες ο Πάνος Καμμένος.
Ότι δηλαδή, γίνεται κανονικότατη φοροδιαφυγή με   off shore  εταιρία στην οποία δίνει δουλειές ο ΟΠΑΠ. Μετά, η κυβέρνηση πρέπει να μας πει με ποιο τρόπο, για   πόσα χρήματα και με ποια διαδικασία θα πουλήσει τον ΟΠΑΠ  και κυρίως  να μας δικαιολογήσει και να δικαιολογηθεί, πως πρέπει και γιατί  πρέπει να πουληθεί μια εταιρία η οποία στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δίνει και πολλά κέρδη κάθε χρόνο στο ελληνικό δημόσιο. Αφού  τα απαντήσει αυτά  θα προχωρήσουμε παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου