Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

«Μετά τις αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη, ο οποίος διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, ότι το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι της τρόικας γνώριζαν ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, δημιουργείται πλέον ένα τεράστιο πολιτικό, ηθικό και οικονομικό ζήτημα.
Καλούμε τον κ. Ρουμελιώτη να μας πει, εάν σε αυτούς που αναφέρεται ότι γνώριζαν το θέμα συμπεριλαμβάνονται και σημερινά στελέχη της συγκυβέρνησης.

Εάν γνώριζε το θέμα αυτό ο κ. Σαμαράς και αν γνώριζε το ζήτημα αυτό ο κ. Κουβέλης.
Μας κάνει εντύπωση που ο κ. Σαμαράς δεν έχει κάνει καμία δήλωση μέχρι στιγμής για αυτό το τεράστιο ζήτημα. Αντίθετα ποιεί τη νήσσα και για το θέμα αυτό και έχει ξεχάσει και την υποτιθέμενη εξεταστική επιτροπή που θα έκανε για το ζήτημα.
Εμείς πριν λίγο καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση και ρωτούμε τον υπουργό Οικονομικών τον κ. Στουρνάρα, τι μέτρα πρόκειται να λάβει προκειμένου  η χώρα μας να αποζημιωθεί από την τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τη ζημία εκατοντάδων δις που έχει υποστεί η χώρα μας από την εφαρμογή του μνημονίου. Ένα μνημόνιο που οι ίδιοι επέβαλλαν στην Ελλάδα ως τρόικα και γνώριζαν ότι θα αποτύχει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου