Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Σερρών κα Μαρία Τσαρουχά -Κόλλια κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της στη Βουλή αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών. Επεσήμανε ότι οι ελλείψεις αυτές ανάγκασαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για καιρό τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, να κάνουν έρανο στη Νιγρίτα για να εξασφαλίσουν φαγητό στους κρατούμενους. «Επιβάλλεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανάγκες των εργαζομένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κόλλια και πρόσθεσε ότι:  «εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης,   προκύπτουν σημαντικοί κίνδυνοι, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων  των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των ίδιων των κρατουμένων».

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις, ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Η κα. Κόλλια επεσήμανε ακόμη, ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν να πληρωθούν νυχτερινά και εξαιρέσιμα εδώ και 12 μήνες και τόνισε ότι :

 «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τους κρατούμενους, αλλά κυρίως και τους υπαλλήλους  που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός   Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστας Καραγκούνης παραδέχθηκε, ότι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στη Νιγρίτα Σερρών,  ενώ υπάρχουν πέντε πτέρυγες, σήμερα λειτουργούν μόνο δύο λόγω έλλειψης προσωπικού και έτσι δεν επιτυγχάνεται η αναγκαία αποσυμφόρηση άλλων καταστημάτων κράτησης.
 Παράλληλα,   μετά την παρέμβαση της Αντιπροέδρου της Βουλής, ο κ. Καραγκούνης δεσμεύθηκε,  ότι  με τροπολογία θα επιχειρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ρυθμίσει το θέμα της εξόφλησης νυχτερινών και εξαιρέσιμων στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου