Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Ο Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βουλευτής Β' Πειραιώς Γιάννης Κουράκος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται η  Συγκρότηση Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας στο υπουργείο Εσωτερικών.
Θέτει προς τον υπουργό Εσωτερικών ερωτήματα για το έργο της, τη δομή της, τη λειτουργία της, τη διάρκεια της και ζητεί  να κατατεθούν  τα σχετικά έγγραφα.
 Το πλήρες περιεχόμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
                                                           
 Α. Με την υπ αριθ. πρωτ. 16469/26.4.2012 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Αναστάσιου Γιαννίτση συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα με την μορφή Ομάδας Διοίκησης Έργου.
H oμάδα αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Πρόεδρο, αναπληρούμενο από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και μέλη τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, την Προϊσταμένη του Γραφείου Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του τότε Πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Ασκούνη Δήμαρχο Καλλιθέας, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, τον Κωνσταντίνο Τζανακούλη, Δήμαρχο Λαρισαίων, τον Ιωάννη Σγουρό Περιφερειάρχη Αττικής, Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τον Κωνσταντίνο Αγοραστό του Αναστασίου, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Β΄ Αντιπρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Η Ομάδα Διοίκησης Έργου, υποστηρίζεται γραμματειακά από δύο (2) υπάλληλους του κλάδου ΠΕ Διοικητικού του Υπουργείου Εσωτερικών.
Β. Ως έργο της Διευθύνουσας Ομάδας με την ίδια απόφαση ορίστηκε ότι είναι μεταξύ άλλων:-ο συντονισμός των υποεπιτροπών,                                                                                         ο καθορισμός «έργων σημαιών» και έργων προτεραιότητας,                                                  η αξιολόγηση των δράσεων και η ενδεχόμενη αλλαγή κατευθύνσεων,                                    η εξειδίκευση των συνιστωσών κάθε θεματικού πυλώνα,                                                        η έγκριση των χρονοδιαγραμμάτων λειτουργίας των επιτροπών και, εν γένει, η λήψη απόφασης για την εφαρμογή του οδικού χάρτη (παράρτημα I του πρωτοκόλλου).
Γ. Επίσης στην ίδια απόφαση ορίζεται ότι στις συνεδριάσεις της Ομάδας καλούνται εκπρόσωποι της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθώς επίσης και οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, αναλόγως των θεμάτων που συζητούνται κάθε φορά.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και καλείται να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στην Εθνική Αντιπροσωπεία :
1. Πόσες σχετικές υποεπιτροπές λειτουργούν στα πλαίσια Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας, ποιο το αντικείμενο εκάστης και από ποια μέλη αποτελούνται ;                              Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.                                                                               2. Ποια έργα καθορίστηκαν από την Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών ως «έργα σημαίες» και ποια έργα καθορίστηκαν ως «έργα προτεραιότητας»; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.                                                                                 3.Ποια κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν από την Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών, για τον διαχωρισμό των έργων, ως «έργα σημαίες» και ως «έργα προτεραιότητας» ; Να κατατεθούν τα σχετικά πρακτικά.                                                     4.Σε ποιο στάδιο εργασιών βρίσκεται αυτή την στιγμή η δράση της Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας στο Υπουργείο Εσωτερικών και των υποεπιτροπών της και για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη προβλέπεται η δράση της εν λόγω Ομάδας ;                             5.Να κατατεθεί στην  Εθνική Αντιπροσωπεία το μνημόνιο  συνεργασίας που υπεγράφη στις 3.4.2012, μεταξύ αφενός του Υπουργείου Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και αφετέρου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα(TFGR).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου