Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

«Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ) λόγω καύσωνα να κλείσουν νωρίς για τους επισκέπτες η Ακρόπολη και το Διονυσιακό Θέατρο είναι αδιανόητη.

Ας φανταστούμε έναν ξένο επισκέπτη που έχει έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου με σκοπό να δει αυτό το μνημείο παγκόσμιας Ιστορίας και Πολιτισμού και είναι στο πρόγραμμά του να παραμείνει στην Αθήνα για μία μόνο μέρα, να πληροφορείται ότι δεν θα γίνει το όνειρό του πραγματικότητα λόγω της μεγάλης ζέστης. Υπό αυτή την λογική, όλα τα αξιοθέατα σε χώρες με πολύ θερμότερα κλίματα θα έπρεπε να είναι τις περισσότερες μέρες κλειστά, ενώ σήμερα θα έπρεπε να σταματήσουν το μεσημέρι να εργάζονται οι αστυνομικοί στους δρόμους.

Είναι προφανές ότι η προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό, που θα πρέπει να διακρίνουν από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό, έως και τον υπάλληλο στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών μας, κάτω από αντίξοες πολλές φορές καταστάσεις. Προσφορά και έργο, για τα οποία πρέπει αναλόγως να αμείβονται. Όμως αποφάσεις σαν τη σημερινή είναι επιβεβλημένο να μην λαμβάνονται και σε αντίθετη περίπτωση, να μην γίνονται αποδεκτές από τα αρμόδια Υπουργεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου