Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ- ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ


«Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί η με αριθμό πρωτοκόλλου 20/23-7-2012 Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών με θέμα: «Αποκατάσταση του κύρους και διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των μισθών των Δικαστικών Λειτουργών.» .

Ο Υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος Υφυπουργός γνωστοποίησαν τηλεφωνικά στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δεν θα παραστούν στη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, επικαλούμενοι  συνάντηση με τους υπαλλήλους της Τρόικα.   Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ομοίως δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη συζήτηση της ανωτέρω Επίκαιρης Ερώτησης, χωρίς καν να επικαλεστεί σοβαρό λόγο. Μάλιστα επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό του Κοινοβουλίου, δεν με ειδοποίησαν προσωπικά, ως όφειλαν τουλάχιστον να πράξουν.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, απέδειξαν περίτρανα ότι αποφεύγουν τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και περιφρονούν ταυτόχρονα τόσο τη Βουλή των Ελλήνων όσο και τη Δικαιοσύνη, δηλαδή τις δύο από τις τρείς Συνταγματικά οριζόμενες Εξουσίες του Κράτους.
Καθίσταται πρόδηλο ότι η Κυβέρνηση αναμένει τις οδηγίες της Τρόικα για να διαμορφώσει αναλόγως τις απαντήσεις της προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού και μάλιστα για μείζον θέμα, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου