Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Δήλωση Χρήστου Ζώη για την επίσκεψη Ράϊχενμπαχ στο υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


«Τις κόκκινες γραμμές του για εργασιακά-απασχόληση έθεσε ο απεσταλμένος της τρόικα κ. Ράιχενμπαχ στον αρμόδιο υπουργό κ. Βρούτση και βγαίνοντας από τη συνάντηση, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και ευχολόγια για τις εντυπώσεις.

Έρχεται όμως η ίδια η πραγματικότητα, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία του 2011, για να βάλει εκείνη τις κόκκινες γραμμές της, οι οποίες είναι τόσο σκληρές που δεν σηκώνουν ούτε ευχολόγια, ούτε φιλοφρονήσεις.

- Ενώ στην Ευρώπη των 27, όλα τα κράτη παρουσίασαν μικρά σκαμπανεβάσματα στους δείκτες ανεργίας, η χώρα μας έκανε ένα άλμα ανόδου από το 12,5, στο 17,7%, καταλαμβάνοντας επίσημα τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τη δική μας ΕΛΣΤΑΤ αυτή τη στιγμή μιλάμε για 22% επίσημη ανεργία.

- Η ανεργία των νέων ανθρώπων το 2011 έφτανε στο 44,4%, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι στο 49,6%.

- Στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους, τέσσερις περιφέρειες ήταν δικές μας, καλύπτοντας μάλιστα ολόκληρο το ευαίσθητο βόρειο, βορειοανατολικό τόξο της ελληνικής επικράτειας.

Γι’ αυτή την τραγική πραγματικότητα υπάρχουν απαντήσεις, τόσο από την τρόικα που εκπροσωπεί ο κ. Ράϊχενμπαχ, όσο και από την τρόικα της κυβέρνησης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου