Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ

«ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ 2400 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»

Η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση των προθύμων χρησιμοποιεί όλα τα ,μέσα που διαθέτει, για να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, είναι κοινωνικά δίκαιες.

Την ώρα που κατακρεουργούν τις συντάξεις, επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και επιχειρούν να στρέψουν την κοινωνία κατά των «προνομιούχων» συνταξιούχων των 2400 ευρώ.

Η μαύρη αυτή προπαγάνδα καταρρίπτεται από τα πραγματικά στοιχεία. Τα 2400 ευρώ μεικτά σύνταξη (κύρια και επικουρική) είναι καθαρά 1267 ευρώ. Αυτό προκύπτει από συγκεκριμένο παράδειγμα: Από τα 2400 ευρώ αφαιρούνται: Ασθένεια 152 ευρώ, φόρος 280 ευρώ, εισφορά αλληλεγγύης 240 ευρώ, κρατήσεις των νόμων 4024 και 4051, 371ευρώ, λοιπές οφειλές 90 ευρώ. Σύνολο κρατήσεων 1133 ευρώ.

Αυτή θα είναι περίπου η ανώτατη σύνταξη αν εφαρμοστεί το πλαφόν, ακόμη και για όσους επί 35 και 40 χρόνια πλήρωναν, σε ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, υψηλές εισφορές.

Αν από τα 1267 ευρώ αφαιρεθούν πληρωμές για φάρμακα, χαράτσι ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, πετρέλαιο θέρμανσης και λοιπά οι συνταξιούχοι οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση .

Κύριοι της συγκυβέρνησης, σταματήστε την μαύρη προπαγάνδα. Δεχθείτε ότι πετάξατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και το πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας στο καλάθι των αχρήστων.

Σταματήστε την «καραμέλα» της επαναδιαπραγμάτευσης και σηκώστε έστω και το μικρό ανάστημα που διαθέτετε, αν σας έχει απομείνει, απέναντι στην τρόικα και την πολιτική της που ισοπεδώνει τη χώρα και τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου