Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Δήλωση Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου


«Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώνει τη φωνή του με εκείνη αναρίθμητων συμπολιτών μας που εκφράζουν απορία και προβληματισμό για το περιεχόμενο του τελευταίου βιβλίου Γραμματικής για την Ε’ και στη ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού.

Δεν θα εισέλθουμε σε επιστημονική ανάλυση της ανάγκης των μαθητών, σύμφωνα πάντα με τους συγγραφείς του βιβλίου και το αρμόδιο Υπουργείο που το υιοθέτησε, να μαθαίνουν ότι τα φωνήεντα είναι 5, συμπεριλαμβανόμενου του «ου» και τα σύμφωνα 15 και όχι 17, με εξαίρεση του «ξ» και του «ψ».

Θα παρατηρήσουμε ωστόσο ότι τέτοιοι νεωτερισμοί στην εκπαίδευση των παιδιών μας παραπέμπουν έντονα σε δόγματα τύπου «οι Έλληνες συνωστίζονταν στην προβλήτα της Σμύρνης» καθώς και στη δήλωση που είχε κάνει η κ. Διαμαντοπούλου για επισημοποίηση της αγγλικής γλώσσας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσουν με προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και να αποφασίσουν αν θα εφαρμόσουν από εδώ και εμπρός πρόγραμμα Εθνικής Παιδείας ή θα συνεχίσουν στη λογική μίας Εκπαιδευτικής Βαβέλ.

Εμείς προτείνουμε το πρώτο, αρχίζοντας από την επαναφορά του επιθέτου «Εθνική» στην επίσημη ονομασία του Υπουργείου Παιδείας, επίθετο το οποίο αφαίρεσαν αμέσως μόλις ανέλαβαν το 2009 οι κκ. Παπανδρέου-Διαμαντοπούλου και δεν έχει επανέλθει, παρά την περί του αντιθέτου δέσμευση του κ. Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου