Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ


«Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας και της ΓΣΕΕ αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις και η συμφωνία των κομμάτων της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Ο υπουργός που προχθές δεσμεύτηκε στην τρόικα ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, κάλεσε τη ΓΣΕΕ, όχι για να συζητήσει μαζί της πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την επαναφορά της μετενέργειας και του κατώτερου μισθού στα επίπεδα πριν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προέβλεπαν στην προγραμματική συμφωνία, αλλά για το πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα.

Θα πρέπει να κατανοήσει η συγκυβέρνηση των προθύμων ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το τι συζητούν μεταξύ τους οι τρεις αρχηγοί και τι αποφασίζουν, όπως χθες που επανέφεραν για μία ακόμη φορά το αίτημα της διαπραγμάτευσης. Εκείνο που πραγματικά ενδιαφέρει τους πολίτες είναι αν είναι σε θέση η συγκυβέρνηση να υπερασπιστεί έστω αυτό που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει ως κόκκινη γραμμή.

Δυστυχώς για τους ίδιους η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου δείχνει ότι δεν τους πιστεύουν ούτε και οι υπουργοί τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου