Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή λιμένος Ηγουμενίτσας λόγω της αυξημένης παρουσίας άνω των 100 παράνομων μεταναστών καταγγέλλει ο Βουλευτής Β΄Αθηνών Β΄Καπερνάρος δια της κοινοβουλευτικής οδού της κατάθεσης Αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διαβιβάζοντας τη σχετική απόφαση-διαμαρτυρία τοπικών φορέων.

Συγκεκριμένα, τα Διοικητικά Συμβούλια επτά τοπικών τουριστικών, ξενοδοχειακών και λοιπών σχετικών φορέων της περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος και Διεθνών Μεταφορών, καταγγέλλουν την τουριστική και εμπορική υποβάθμιση που υπόκειται καθημερινά η περιοχή, καθώς και τους εμφανείς και εν δυνάμει κινδύνους στη δημόσια υγεία και ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών της περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην καταγγελία των φορέων, λόγω της ανασφάλειας και του φόβου που επικρατεί από την παραβατική συμπεριφορά των λαθρομεταναστών, οι επιβάτες και οι οδηγοί δεν τολμούν να απομακρυνθούν από τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να ατονεί η τουριστική κίνηση που τόσο έχει ανάγκη η τοπική οικονομία για να επιβιώσει.
Επί πλέον, δημιουργούνται ζημιές και προβλήματα και στα φορτηγά διεθνών μεταφορών και στις εξαγωγές, με αποτέλεσμα πολλές μεταφορικές εταιρείες να αποφεύγουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατά συνέπεια να πλήττεται η τουριστική και επιβατική κίνηση των πλοίων. Τέλος, μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια προκύπτει λόγω έλλειψης χώρων υγιεινής και λόγω απειλής εκδήλωσης πυρκαγιάς στα παρκάκια που διαμένουν.
Οι επαγγελματίες της περιοχής εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για την ολιγωρία της κρατικής μηχανής, καθώς νιώθουν απροστάτευτοι και αβοήθητοι μπροστά σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία πλήττουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θέτουν υπό διακινδύνευση τη δημόσια υγεία και προκαλούν βαρύτατες οικονομικές συνέπειες στη μέση της τουριστικής περιόδου.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων και ζητούμε από τον κ. Δένδια να πράξει τα δέοντα, και να δώσει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εκτός εάν δεν μπορεί ή εάν δεν θέλει. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη απαξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου