Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

Εν’ όψει της αυριανής (Τρίτη 24 Ιουλίου 2012) εικοσιτετράωρης κινητοποίησης του Δήμου Αργυρούπολης- Ελληνικού, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη.
Όπως ενημερώθηκε ο κ. Κουίκ, ο Δήμος Αργυρούπολης- Ελληνικού αναγκάζεται να αναστείλει προειδοποιητικά και για εικοσιτέσσερις ώρες κάθε δραστηριότητά του, διεκδικώντας την επίλυση χρονίως συσσωρευμένων προβλημάτων, όπως:

1.      Η έλλειψη προσωπικού και

2.      Τα δραματικά ταμειακά ελλείμματα λόγω της κατακόρυφης μείωσης των επιχορηγήσεων και των κονδυλίων που οφείλει να καταβάλλει η Κεντρική Διοίκηση. Δηλαδή η κυβέρνηση. Ζήτημα σοβαρό, που αφορά το σύνολο των Δήμων της χώρας.

Επίσης, ο κ. Κορτζίδης αναφέρθηκε και στο θέμα του ξεπουλήματος της περιοχής του Ελληνικού, με τη συμφωνία να συζητηθεί αναλυτικότερα σε επόμενη συνάντηση, το συντομότερο δυνατόν, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στη σημερινή συνάντηση ήταν επίσης παρούσα η πολιτευτής Β’ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λία Εγγλέζου και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού Μάκης Χόρτης.

Αποχωρώντας από το Δημαρχιακό Μέγαρο ο Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως μου είπε ο κ. Δήμαρχος, παρά την νοικοκυρεμένη διοίκησή του, κάθε μήνα έχει ταμειακό άνοιγμα που αγγίζει τα 200.000 ευρώ!

Ο άναρχος Καλλικράτης, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τα σχετικά κονδύλια, τα Μνημόνια και πολλάκις οι οικονομικοί εκβιασμοί Υπουργών και Γενικών Γραμματέων σε βάρος μη αρεστών Δημάρχων, έχουν δημιουργήσει εφιαλτικές καταστάσεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχω υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την έχω διαχειριστεί και δημοσιογραφικά και γνωρίζω όλο το σκηνικό πώς παίζεται.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κυρίως ο συνάδελφος Γιάννης Κουράκος ο οποίος έχει την ευθύνη του Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών (τη περασμένη εβδομάδα μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη έκανε πολύ ενδιαφέρουσες και ξεκάθαρες δηλώσεις) θα είμαστε στο πλευρό κάθε δίκαιου αιτήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου