Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΣΠΑ


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικής Ευθύνης , Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 10-7-2012 στη Βουλή,  με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας .

Οι πρώην εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι τα ομόλογα που τους παρέδωσε το ελληνικό δημόσιο ως αποζημίωση για την απόλυσή τους, «κουρεύτηκαν» αυθαίρετα κατά 53% και δεν τους καταβλήθηκαν  στις 30-6-2012  όπως προέβλεπε ο νόμος. 

Ειδικότερα , 2.400 πρώην εργαζόμενοι της Ο.Α. περιμένουν να λάβουν  90 εκατ. ευρώ νόμιμες αποζημιώσεις. Την ίδια στιγμή, το ελληνικό δημόσιο έχει  εισπράξει  συνολικά 57 εκατ. Ευρώ από την εκποίηση  τεσσάρων   air bus, δεκατριών  atr και  τεσσάρων     Boeing 737, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη από τον εκκαθαριστή εκποίηση και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμεύθηκαν ότι θα αναλάβουν  πολιτική πρωτοβουλία επί του θέματος, ενώ ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας  Μαρκόπουλος δήλωσε  τα  εξής : «πρόκειται για μια ακόμη άδικη διαδικασία και ένα αρνητικό παράδειγμα κράτους –μπαταχτσή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου