Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Με τον Σύλλογο Παραπληγικών συναντήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες



Με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Παραπληγικών συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2012 κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Φθιώτιδας, αποτελούμενο από υποψήφιους βουλευτές και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά θέματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα για δεκαετίες τα οποία παραμένουν άλυτα, και κυρίως τα δικαιώματα εκείνα που η εθνοκτόνος πολιτική των μνημονίων της συγκυβέρνησης κατήργησε!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Καλαμάτας, έθεσε πρώτιστα το σημαντικό πρόβλημα της προσβασιμότητας. Οι συνάνθρωποί μας του αναπηρικού κινήματος δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσια κτίρια, σχολεία ή εξεταστικά κέντρα, λεωφορεία, στον αθλητισμό, στις εκκλησίες (!!!), και φυσικά στην εργασία! Στα περισσότερα ωστόσο απ’ τα προαναφερόμενα το ίδιο το κράτος δεν εφαρμόζει τους νόμους που θέσπισε, πολλώ δε μάλλον ένα κράτος ανάλγητο όπως το σημερινό που βλέπει αριθμούς μόνο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τους έξωθεν τοκογλύφους, και όχι στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Τη μείωση της προσωπικής αξιοπρέπειας οι συνάνθρωποί μας την υφίστανται ακόμη και σ’ όλα τα διόδια από την Αγ. Τριάδα μέχρι την Αθήνα, όπου πρέπει να ανακρίνονται για να αποδείξουν την αναπηρία τους!

Το αναπηρικό κίνημα δεν το χτυπάει καθημερινά η πολιτεία μόνο με τον αποκλεισμό στον οποίο το οδηγεί με την μη προσβασιμότητα, είτε με τα γκλοπ της καταστολής, αλλά και καταργώντας δικαιώματα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν τα ενδιαφέρει καν η ανθρώπινη ζωή. Χτύπησαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, όπου άνθρωποι με 100% αναπηρία τους ανακοινώθηκε ότι είναι αρτιμελείς. Παροχές κόπηκαν για φυσιοθεραπείες και για καθημερινά αναλώσιμα, και φυσικά ακόμη αναμένουν τα προνοιακά επιδόματα για 4 μήνες! Προφανώς για την συγκυβέρνηση δεν αποτελούν προτεραιότητα όπως οι τοκογλύφοι. Ο κ. Καλαμάτας μάς κατήγγειλε μάλιστα ότι η Πρόνοια τους έστειλε άτομο για να του χορηγήσουν αυτοί καροτσάκι, λες και αντικατέστησαν οι ίδιοι την επίσημη πολιτεία!

Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων με το αναπηρικό κίνημα, καθώς στόχος δεν είναι μόνο η καταγραφή, αλλά η επίλυση των προβλημάτων. Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Φθιώτιδας θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 10:00 το πρωί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και τάξεων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Φθιώτιδας, κ. Λεωνίδα Μίχο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε λίγες μέρες θα αναρτήσουν προς δημόσια διαβούλευση το Πρόγραμμά τους για την Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου