Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δήλωση του Γ.Γ. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μιχάλη Γιαννάκη, για την ανεργία


Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βουλευτής Επικρατείας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το νέο ρεκόρ της ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και αγγίζει πλέον το θηριώδες 22%, αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας των Μνημονίων της Υποταγής και της Λιτότητας, που συνυπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και Σαμαράς και ανταποκρίνεται πλήρως στις «εξαγγελίες» Παπανδρέου για έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια.

Πλέον, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Οι πτυχιούχοι μας αναζητούν το δικαίωμα στη ζωή ετοιμάζοντας τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό, οι προς το παρόν εργαζόμενοι αναρωτιούνται για το αν θα έχουν και αύριο δουλειά, έστω και μερική απασχόληση, ενώ χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες αντιμετωπίζουν την απόγνωση και ψάχνουν για μεροκάματο με όποιους όρους για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Ενώ στην επίσημη ανεργία που ανακοινώθηκε, δεν περιλαμβάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν βάλει λουκέτο στις δραστηριότητές τους. Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αγωνιζόμαστε μαζί με τον Ελληνικό λαό για να βάλουμε ένα τέρμα στον κατήφορο που μας καταδίκασε η «συμμαχία των προθύμων» υπηρετών του Μνημονίου. Στις 17 Ιουνίου, όλοι μαζί, με την ολοκληρωμένη Εθνική μας Αντιπρόταση θα μετατρέψουμε τον κατήφορο της εξαθλίωσης σε δρόμο αξιοπρέπειας και προοπτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου