Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής κ. Ναπολέων Μαραβέγιας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 τα γραφεία του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κινήματος κ. Πάνο Καμμένο.  Στην συνάντηση παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,ο Βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Χρήστος Ζώης και ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος κ. Κυριάκος Τόμπρας.

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση: «Μόλις τελείωσε η συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Επισημάναμε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή έχουν πληγεί πραγματικά οι αγρότες μας και η κτηνοτροφία.

Υπάρχει τεράστιο θέμα με την Αγροτική τράπεζα. Η προσπάθεια να μην ανακεφαλαιοποιηθεί η Αγροτική τράπεζα και ουσιαστικά να παραδοθεί τόσο η τράπεζα όσο και οι εγγυήσεις που έχει, οδηγεί σε ασφυξία την πρωτογενή παραγωγή στην αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία. Δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν σπόρους οι αγρότες, δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν ζωοτροφές και λιπάσματα.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει την Αγροτική Τράπεζα και τον αγροτικό κόσμο.

Το δεύτερο είναι όσον αφορά το Συμβούλιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στις 20 Ιουνίου όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι είναι πρωτοφανές να μην υπάρχει καμιά προετοιμασία από τους προκατόχους του υπηρεσιακού υπουργού σχετικά με τη νέα αγροτική πολιτική.

Στηρίζουμε τον υπηρεσιακό υπουργό προκειμένου να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Την ώρα που υπάρχει μια τεράστια οικονομική κρίση, η ελπίδα στηρίζεται στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Τέσσερα από τα θέματα έχουν να κάνουν με τις βιομηχανίες στήριξης της αγροτικής παραγωγής, όπως είναι η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης και τα λιπάσματα.

Είναι τα θέματα της μεταφοράς των προϊόντων, ιδίως από περιφέρειες, όπως η Κρήτη.

Τα θέματα των ζημιών που έχουν γίνει και την πληρωμή από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων, όπως τα κεράσια με τις χαλαζοπτώσεις στη περιοχή της Μακεδονίας και τις εν γένει καταστροφές στον κάμπο της Λάρισας.

Ξεκαθαρίσαμε ότι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική ανάπτυξη, η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι οι πυλώνες που θα πρέπει να στηριχτούμε για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου