Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Όχι στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας


Γράφει η ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ Γιαννούλα του Κωνσταντίνου
Υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Είναι ύποπτες οι εξελίξεις στη Λάρκο, όπου ξαφνικά και με χαρακτήρα  αιφνιδιασμού, ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το κλείσιμο των εργοταξίων της Λάρκο, με δικαιολογία την λήξη του ενοικιαστηρίου του ορυχείου της Λάρυμνας από το κράτος. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος Μητρόπουλος ότι η εμπιστοσύνη που του παρέχεται από την Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ, μετά τις 17 Ιουνίου 2012 πλέον δεν θα υφίσταται.

Οι απειλές προς τους εργαζομένους ότι θα απολυθούν είναι συμπεριφορές που ανατινάζουν την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη και δημιουργούν βάσιμες υποψίες στους πολίτες για τις προθέσεις της πολιτείας που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής συνεννόησης.

Οι συνεχόμενες αρνήσεις για την βιωσιμότητα της μοναδικής επιχείρησης  παραγωγής νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από αυτόχθονες πηγές!!! Είναι ο ορισμός για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα!

Δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να συνομιλούν και να  διαπραγματεύονται με πιθανούς αγοραστές.

Σε χρόνο που η Βουλή των Ελλήνων ήταν κλειστή, φρόντισαν Πασοκ και Ν.Δ, και μάλιστα προκλητικά, να περάσει το σύνολο του χαρτοφυλακίου των δημόσιων επιχειρήσεων μαζί και της ΛΑΡΚΟ στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι όποιες μεθοδεύσεις από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της Χώρας,  σήμερα,  προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα έχουν την μορφή Αρμαγεδδών από τη σκληρότητα,  την αδιαφορία, την έλλειψη ενημέρωσης, και την άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε εγγύησης για το μέλλον της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου